Ești înconjurat de o persoană toxică?

Una dintre cele mai mari provocări din viață este să te confrunți cu oameni epuizatori, nesustenitori și dificili. Această postare va discuta despre cum să identifici, să oprești și să faci față persoanelor toxice din viața ta. Meriți să fii înconjurat de oameni cu care îți place să petreci timp, care te susțin și cu care te distrezi.

Iată problema: vinovăție

Aceleași tipuri de oameni toxici par să apară tot timpul când vorbesc despre ei.

Prieten după istorie: O persoană pe care o cunoști de mult timp. Poate ați mers împreună la școala elementară sau ați fost prieteni apropiați în copilărie. Te simți vinovat că ai încheiat relația.
Prieten de proximitate: Un prieten care se află într-un pachet cu o altă persoană din viața ta. Ar putea fi cel mai bun prieten al partenerului tău sau fratele prietenului tău, care te etichetează mereu sau prietenul tău din copilărie. Este greu să te simți vinovat că ți-ai pus partenerul în situații incomode.
Prieten contextual: un prieten este cineva pe care îl vezi în fiecare zi într-un anumit domeniu al vieții tale. Acesta ar putea fi cineva cu care lucrezi, cineva cu care joci în echipa ta de fotbal de steag sau cineva cu care locuiești peste hol. Pentru că îi vezi în fiecare zi, este ușor să te simți vinovat că le ignori.

Aceste relații pot fi ocazionale sau serioase. Dacă păstrezi pe cineva în viața ta care este gelos sau are o etică complet diferită, se numește toxic.

Narcisist conversațional

Ești o persoană care te întrerupe când vorbești? Poate ar trebui să schimb această propoziție. Ai încercat vreodată să comunici cu cineva care nu ți-ar permite să vorbești? Narcisiștilor conversaționali le place să vorbească despre ei înșiși sau să-și audă gândurile. Ei nu vor asculta răspunsurile tale, nu vor pune întrebări și nu se așteaptă să le răspunzi. Acești oameni sunt egocentri și nu te vor asculta într-o relație.

Cămașa de forță

O cămașă de forță este cineva care este hotărât să dețină controlul asupra tuturor și asupra tuturor celor din jur. Ei vor să controleze ceea ce faci, spui și chiar cum gândești. Ei vor încerca să vă convingă că aveți dreptate și că ar trebui să le urmați exemplul. Această persoană este o cicălărie constantă și nu te va lăsa să respiri până când nu te simți complet pe orbita lor. Acești oameni îți vor lua libertatea mentală, emoțională și conversațională până când vor avea totul. Ieși cât de curând poți.

Moocherul emoțional

Un vampir spiritual este un moocher emoțional, cunoscut și sub numele de moocher emoțional. Au tendința de a vă epuiza emoțiile și de a absorbi energia pozitivă. Acești oameni sunt întotdeauna negativi, triști sau pesimiști. Ei nu sunt capabili să vadă ceea ce este pozitiv în relații și conversații și îi pot doborî pe toți cei din jurul lor. Ai grijă dacă ești cu cineva care are doar lucruri negative de spus despre tine, s-ar putea să nu se îmbunătățească.

Drama Magnet

Dramaticii sunt atrași de oamenii toxici. Întotdeauna este ceva în neregulă. Mereu. Desigur, odată ce o problemă este rezolvată, va apărea alta. Au nevoie doar de simpatia, empatia și sprijinul tău, dar nu de sfatul tău. Nu par să le pese de soluții și tu oferi ajutorul tău. Ei se plâng și se plâng în schimb. Magneții dramei prosperă în situații de criză și sunt adesea victime. S-ar putea să ajungi ca o victimă a cuiva care este un far pentru adversitate.

JJ

Un JJ este cineva care este gelos și judecător. JJ-urile sunt ușor de observat. Prietenii mei și cu mine îi putem vedea de la o milă depărtare. Mi-ar plăcea să te învăț cum să găsești unul. Pentru că sunt atât de egocenți, nu vor să fie fericiți pentru ceilalți. Gelozia lor este adesea exprimată ca critică, judecată sau bârfă. Ei cred că toți ceilalți sunt necoroși, răi sau lipsiți într-un fel. Ai grijă la bârfele geloase despre ceilalți. Nu știi niciodată ce ar putea spune la spatele tău.

Fibra

Înainte de a descoperi detectarea minciunilor umane, am fost expus la multe minciuni în viața mea. Poate fi obositor să trăiești cu un înșel toxic. Este dificil să ai încredere în cineva care minte, indiferent dacă spune minciuni mici sau mari. Pentru că le punem la îndoială afirmațiile în mod constant, necinstea ne secătuiește. Ai grijă dacă intuiția ta sună alarma.

Tancul

Tancul este o forță distructivă care distruge în jurul său. Tancul uman are întotdeauna dreptate și nu ia în considerare sentimentele sau opiniile altora. Își pune propriile nevoi pe primul loc. Tankurile sunt extrem de aroganți într-o relație și își văd opiniile ca pe fapte. Tancurile sunt arogante și văd pe toată lumea ca pe o provocare. Acest lucru poate face dificilă construirea unei relații de dragoste cu ceilalți, deoarece ei nu văd ceilalți oameni ca fiind egali. Nu meriți să simți că ideile tale sunt ignorate sau nu sunt apreciate. Iesi afara acum!

Cum să faci față toxicmiei

Pe măsură ce am descris aceste tipuri de personalitate toxice, ți-a apărut cineva în cap? Ar trebui să spui nu oricui din viața ta care nu-ți place, nu-ți prețuiește opiniile sau te face să te simți prost în privința valorii tale.

Te simti:

Această persoană trebuie salvată și reparată.
Ei te ascund sau te acoperă
Sunt îngrozitor de văzut.
După ce ai petrecut timp cu ei, te simți epuizat.
Când ești în preajma lor, poți deveni deprimat, supărat sau trist.
Te pot face bârfă sau răutăcioasă.
Vrei să-i impresionezi
Drama și problemele lor te pot afecta.
Ei nu te ascultă și îți ignoră nevoile

Viața ta merită să fie înconjurată de oameni iubitoare, de sprijin și grijulii. Nu merită timpul să fii alături de oameni care nu te ajută să devii cel mai bun sine al tău. Sper că veți folosi acest articol pentru a vă proteja de oamenii toxici.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *