De la înființarea sa în 2015, fintech-ul cu sediul în Londra a transformat sistemul bancar. Sunt banii tăi în siguranță cu fintech-ul?

Când numele unei companii poate fi folosit verbal, știi că a luat amploare. În fiecare zi, căutăm lucruri online. Ne măturăm casele. Acum revoluțim în mod regulat banii prietenilor noștri. Este o mărturie a popularității enorme a fintech-ului că a reușit să atingă acest limbaj englezesc omniprezent în câțiva ani.

Ce este mai exact Revolut? Este o bancă sau un cont curent? Este capabil să ofere un cont curent tradițional? Banii tăi sunt la fel de siguri în aplicație ca și în băncile principale?
Cine este Revolut și care sunt responsabilitățile lor?

Revolut, o companie fintech cu sediul în Marea Britanie, a fost fondată în 2015. Are peste 20 de milioane de clienți în întreaga lume, cu aproape două milioane în Irlanda.

Revolut este adesea denumită „bancare digitală”, toate serviciile sale fiind realizate prin aplicația sa mobilă.

Revolut oferă servicii bancare gratuite de zi cu zi. Revolut nu percepe o taxă lunară sau anuală pentru utilizarea aplicației sale. Nu există nicio taxă pentru tranzacțiile contactless sau cu cip și pin. Ordinele permanente și plățile prin debit direct sunt gratuite. Cel mai bine, nu se percep comisioane valutare pentru achizițiile efectuate în afara zonei euro. Aceasta înseamnă până la 1.000 EUR pe lună.

De asemenea, a început să ofere clienților împrumuturi personale low-cost din martie 2022.

Revolut este o bancă?

Da.

Acest lucru nu a fost întotdeauna adevărat.

Revolut a fost anterior autorizat să utilizeze bani electronici în Irlanda. A funcționat sub o licență pe care o adusese din Marea Britanie înainte de Brexit. După Brexit, a funcționat sub o licență monetară pe care a trecut-o din Lituania timp de câteva decenii.

O bancă sau instituție financiară autorizată într-o țară din UE poate „pașaporta” într-o altă țară pentru a opera fără a fi nevoie să obțină aprobarea deplină de reglementare.

Revolut a primit o licență bancară lituaniană la sfârșitul anului 2018. A început să folosească licența în martie 2022 pentru a deschide o bancă în Irlanda și în alte țări ale UE.

Revolut nu are o prezență fizică sau o rețea de sucursale, așa că s-ar putea să nu se simtă ca o bancă în sensul tradițional. Cu toate acestea, acum este legal o bancă și oferă toate serviciile pe care le-ar oferi o bancă normală.

Revolut este sigur pentru banii mei?

Da. Clienții Revolut sunt protejați de garanția bancară pentru că sunt bănci.

Sistemul de garanție a depozitelor (DGS) al Băncii Centrale vă poate fi familiar. Această schemă îi protejează pe deponenți împotriva posibilității ca o bancă, o uniune de credit sau o societate de construcții neautorizată de Banca Centrală a Irlandei să nu poată rambursa deponenții.

Schema permite instituțiilor să depună până la 100.000 EUR. Acestea includ conturile curente, conturile de economii și conturile de depozit la vedere. Sunt acoperite și conturile de depozit pe termen fix. Conturile de share nu sunt incluse.

Depozitele deținute în sucursalele UE ale instituțiilor irlandeze sunt, de asemenea, protejate de SGD irlandez. Dacă, de exemplu, AIB a oferit conturi de economii clienților germani printr-o sucursală din Berlin a DGS irlandez, atunci acești clienți ar fi acoperiți de schema irlandeză și nu de cea germană.

Revolut deține o licență bancară lituaniană și, prin urmare, este reglementată în Lituania de banca centrală. Clienții din Irlanda sunt, de asemenea, acoperiți de DGS lituanian până la 100.000 EUR.

Revolut este la fel de sigur ca orice alt creditor irlandez.

Fraudă

Siguranța Revolut în caz de colaps sau de imposibilitatea de a rambursa deponenții a fost punctul nostru de interes.

Cât de siguri sunt banii tăi în fiecare zi?

Revolut este capabilă să ofere un avantaj semnificativ față de concurenții săi în acest domeniu.

Acesta susține că este de șapte ori mai eficient în a opri frauda cu carduri decât băncile majore. De asemenea, clienții pot păstra cu ușurință controlul asupra banilor lor folosind o varietate de funcții de securitate în aplicație pe care le pot activa și dezactiva prin apăsarea unui buton. Puteți dezactiva plățile online și plățile contactless pentru a crește securitatea. Înghețați sau dezghețați temporar cardul.

De asemenea, puteți primi notificări push despre cheltuielile dvs., astfel încât să știți când a fost folosit cardul.

Puteți plăti și online cu cardul virtual de unică folosință.

De asemenea, sunteți protejat de regulile lor de plată deoarece toate tranzacțiile cu cardul sunt procesate fie de rețeaua Mastercard, fie de rețeaua Visa, în funcție de cardul pe care îl aveți.
Toate opțiunile ar trebui luate în considerare

Este important să priviți toate opțiunile atunci când căutați un cont bancar curent. Acest lucru vă va permite să alegeți cel care vi se potrivește cel mai bine.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *